Poznaj zupełnie nowy świat kawy,
oddaj się przyjemności jej picia i przygotowywania.

TERAZ KAVKE to wyjątkowa polska kawa, której pierwsze wypalenie odbyło się 11 lat temu. Dobra kawa zaczyna się od wysokiej jakości ziarna pierwszego gatunku, dlatego właśnie tylko takie sprowadzamy z portu w Belgii. Na podstawie serii prób, które przeprowadziliśmy udało się stworzyć 4 mieszanki kawy. Każda z nich wypalana jest w polskiej palarni, gdzie trafia świeże ziarno. Przed wypaleniem jest ręcznie selekcjonowane. Następnie trafia do naszych pieców marki Giesen, które są uważane za jedne z najlepszych na rynku. Po tym procesie jeszcze raz zostaje przeprowadzona ręczna selekcja ziarna, tak aby do klienta trafiał tylko pełnowartościowy produkt.

Co to oznacza?

W paczce kawy, którą kupujesz nie znajdziesz żadnej połówki, czy pustej skorupki ziarna. Po kilkunastogodzinnym odpoczynku trafia do zapakowania. Bardzo istotna jest dla nas jakość kawy, którą będziesz pił – nie ważne, czy w dobrej restauracji, biurze, czy w zaciszu swojego domu. Dlatego dokładamy wszelkich starań, aby nasza kawa cechowała się idealną słodyczą, unikalnym aromatem i doskonałym balansem.